Početna > Život i stil
Život i stil

Resept dana: Pileće grudi punjene šparglom

Da li želiš da smršaš ili nabaciš mišićnu masu, a u isto vreme da uživaš u tome što jedeš? Pileće belo meso je idealan izbor za tvoj ukusan i zdrav obrok.
Foto: Pixabay/panchenko_karyna
Sastojci:
  • 3 komada pilećih grudi, bez kožice
  • 15-18 špargli
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera
  • malo limunovog soka
  • sveže mleveni biber
  • maslinovo ulje
Priprema:

Operite pileće grudi i osušite ih kuhinjskim ubrusom. Operite šapargle, odsecite vrhove, a zatim ih kuvajte oko 3 minute sa prstohvatom soli i šećera i kašikom limunovog soka. Kada su gotove, ostavite ih sa strane.
Zasecite pileće grudi tako da napravite male džepove koje ćete posle napuniti šparglom i dobro ih začinite solju i biberom.
Svaki džep koji ste napravili napunite sa oko 5-6 špargli i po potrebi ih zatvorite čačkalicom.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, ubacite punjene pileće grudi i poklopite. Ostavite ih da se peku oko 10-15 minuta, ali ih povremeno okrećite i pecite do zlatno-braon boje.
Gotovu piletinu nasecite na kriške i poslužite sa mladim krompirom i sosom po želji.

Prijatno!

Zašto je važno zameniti napitke njihovim niskokalorijskim alternativama?

Preuzmite android aplikaciju.