Da li želiš da smršaš ili nabaciš mišićnu masu, a u isto vreme da uživaš u tome što jedeš? Pileće belo meso je idealan izbor za tvoj ukusan i zdrav obrok.
Sastojci:
- 3 komada pilećih grudi, bez kožice
- 15-18 špargli
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- malo limunovog soka
- sveže mleveni biber
- maslinovo ulje
Priprema:
Operite pileće grudi i osušite ih kuhinjskim ubrusom. Operite šapargle, odsecite vrhove, a zatim ih kuvajte oko 3 minute sa prstohvatom soli i šećera i kašikom limunovog soka. Kada su gotove, ostavite ih sa strane.
Zasecite pileće grudi tako da napravite male džepove koje ćete posle napuniti šparglom i dobro ih začinite solju i biberom.
Svaki džep koji ste napravili napunite sa oko 5-6 špargli i po potrebi ih zatvorite čačkalicom.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju, ubacite punjene pileće grudi i poklopite. Ostavite ih da se peku oko 10-15 minuta, ali ih povremeno okrećite i pecite do zlatno-braon boje.
Gotovu piletinu nasecite na kriške i poslužite sa mladim krompirom i sosom po želji.
Prijatno!
Zašto je važno zameniti napitke njihovim niskokalorijskim alternativama?
Preuzmite android aplikaciju.