Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Zapečene paprike punjene sirom

Donosimo vam recept koji će vas sigurno podsetiti na detinjstvo i kuhinju vaše bake. Jednostavan je, brz za pripremu, a podjednako je ukusan i topao i hladan.
Foto: Pixabay/manfredrichter
Sastojci:
  • 6 paprika 
  • 400 grama sira po izboru
  • dva jaja
  • griz
  • biber
  • 1 veliki paradajz
Priprema:

Fil za paprike se pravi jednostavno – pomešati sir i dva umućena jajeta, dodati biber po ukusu, otprilike ravnu kašičicu, zatim jednu do dve kašike griza. Možete kombinovati sir – neki mlađi a neki kiseliji, ili na primer feta sir i neki tvrđi. Neka paprike budu veće, crvene. Neki ljudi pune i babure sirom, ali obična duguljasta crvena paprika ipak ostavlja svoj trag, pa je preporučujemo. Prilikom čišćenja paprike pazite da otvor na vrhu ne bude prevelik. U svaku papriku stavite punu kašiku, kašiku i po fila, u zavisnosti od veličine paprike. Zatvorite ga prstenom paradajza. Kada ih poređate u pleh, a za ovu količinu je dovoljna standardna okrugla, paprike prelijte uljem. Peći na 220 stepeni pola sata, ili još nekoliko minuta, ali do 40 minuta. Poslužite tople, ali su podjednako ukusne i hladne, iz frižidera.

Prijatno!

Ovo povrće štiti od mnogih bolesti

Preuzmite android aplikaciju.