Začinjene kriške krompira su dobra užina, ili servirane sa nekim sosom ili kao dodatak mesu, ribi ili povrću.
Svoju hrskavost duguju prezlama, a slatkoću začinima, koje po želji možete prilagoditi svom ukusu.
Da bi se ravnomerno ispekli, iseći ih na kriške jednake veličine. Možete ih poslužiti sa sosom od jogurta i svežim začinskim biljem ili paradajz sosom i vašim omiljenim pivom.
Sastojci:
- 1 kilogram brašnastog krompira
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 2 kašike prezle
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- 1 kašičica sušenog timijana
- 1 prstohvat kajenskog bibera
- 1 prstohvat čilija
Priprema:
Krompir očistite, osušite upijajućim papirom i isecite po dužini na osmine. Stavite ih u činiju, nauljite i promešajte. Pomešajte prezle i začine u plastičnoj kesi, dodajte kriške krompira i protresite da se ravnomerno oblože. Pokrijte pleh papirom za pečenje, na njega stavite krompir i pecite 35-40 minuta na 200 stepeni Celzijusa dok ne porumene i ne postanu hrskavi.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.