Recept je brz i jednostavan, a meso neverovatno sočno i ukusno.
Sastojci:
- 1 kilogram pilećeg belog mesa
- kašika suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice mlevene ljute paprike
- 1/2 kašičice bibera
- kašika senfa
- 3 jaja
- 400 mililitara kiselog mleka
- 200 mililitara pavlake
- 5-6 malih kiselih krastavaca
- 200 grama gaude
Priprema:
Izlupati šnicle, začiniti ih i ostaviti ih da odstoje 15 min.Svaku uvaljati u brašno i pržiti na toplom ulju.
Kada je gotovo sve šnicle staviti u tiganj, dodati naseckane krastavced, senf i dve čaše kiselog mleka. Začiniti po ukusu i ostaviti još malo da prokrčka kiselo mleko. Pred kraj ubaciti ostale začine i narendati sir. Poklopiti,isključiti šporet i ostaviti ih još malo na toplom.
Možete služiti uz pirinač i bareno povrće po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.