Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Piletina u sosu od kiselog mleka

Recept je brz i jednostavan, a meso neverovatno sočno i ukusno.
Foto: Pixabay/Nrs_Kitchen
Sastojci:
  • 1 kilogram pilećeg belog mesa
  • kašika suvog biljnog začina
  • 1/2 kašičice mlevene ljute paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • kašika senfa
  • 3 jaja
  • 400 mililitara kiselog mleka
  • 200 mililitara pavlake
  • 5-6 malih kiselih krastavaca
  • 200 grama gaude
Priprema:

Izlupati šnicle, začiniti ih i ostaviti ih da odstoje 15 min.Svaku uvaljati u brašno i pržiti na toplom ulju.
Kada je gotovo sve šnicle staviti u tiganj, dodati naseckane krastavced, senf i dve čaše kiselog mleka. Začiniti po ukusu i ostaviti još malo da prokrčka kiselo mleko. Pred kraj ubaciti ostale začine i narendati sir. Poklopiti,isključiti šporet i ostaviti ih još malo na toplom.

Možete služiti uz pirinač i bareno povrće po želji. 

Prijatno!

Četiri koraka do savršene linije!

Preuzmite android aplikaciju.