Рецепт је брз и једноставан, а месо невероватно сочно и укусно.
Састојци:
- 1 килограм пилећег белог меса
- кашика сувог биљног зачина
- 1/2 кашичице млевене љуте паприке
- 1/2 кашичице бибера
- кашика сенфа
- 3 јаја
- 400 милилитара киселог млека
- 200 милилитара пaвлаке
- 5-6 малих киселих краставаца
- 200 грама гауде
Припрема:
Излупати шницле, зачинити их и оставити их да одстоје 15 мин.Сваку уваљати у брашно и пржити на топлом уљу.
Када је готово све шницле ставити у тигањ, додати насецкане краставцед, сенф и две чаше киселог млека. Зачинити по укусу и оставити још мало да прокрчка кисело млеко. Пред крај убацити остале зачине и нарендати сир. Поклопити,искључити шпорет и оставити их још мало на топлом.
Можете служити уз пиринач и барено поврће по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.