Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pileći „Cordon bleu“

Pileći „Cordon bleu“  je specijalitet koji će sigurno oduševiti vaše ukućane, ali i goste.
Foto: Pixabay/ ReinhardThrainer
Sastojci:
  • 4 pilećih fileta
  • biber
  • 3 kašičice vegete
  • 2 kašike otopljenog putera
  • 2 čena belog luka
  • 100 grama praške šunke
  • 100 grama sira kačkavalja seckanog na listice
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 80 grama prezli
  • 2 kašičice parmezana
Priprema:

Pileće filete stavite i istucite ih čekićem za meso u tanak odrezak. Meso pobiberite i pospite sa 1 kašičicom vegete.
U posudu stavite vodu, 2 kašičice vegete, otopljeni puter, ispasirani beli luk. Zagrejte do vrenja i kuvajte nekoliko minuta.
Pripremite smesu za paniranje tako što ćete pomešati prezlu i sir parmezan.
Na pileći file položite listić praške šunke, preko listić sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
Pripremljeno meso umočite u tekuću smesu, a zatim u smesu za paniranje. Panirane odreske složite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
Prelijte ostatkom tekuće smese i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.

Prijatno!

Recept dana: Spanać sa belim lukom na mleku

Preuzmite android aplikaciju.