Pileći „Cordon bleu“ je specijalitet koji će sigurno oduševiti vaše ukućane, ali i goste.
Sastojci:
- 4 pilećih fileta
- biber
- 3 kašičice vegete
- 2 kašike otopljenog putera
- 2 čena belog luka
- 100 grama praške šunke
- 100 grama sira kačkavalja seckanog na listice
- 1 kašika maslinovog ulja
- 80 grama prezli
- 2 kašičice parmezana
Priprema:
Pileće filete stavite i istucite ih čekićem za meso u tanak odrezak. Meso pobiberite i pospite sa 1 kašičicom vegete.
U posudu stavite vodu, 2 kašičice vegete, otopljeni puter, ispasirani beli luk. Zagrejte do vrenja i kuvajte nekoliko minuta.
Pripremite smesu za paniranje tako što ćete pomešati prezlu i sir parmezan.
Na pileći file položite listić praške šunke, preko listić sira, presavijte u odrezak i učvrstite čačkalicama.
Pripremljeno meso umočite u tekuću smesu, a zatim u smesu za paniranje. Panirane odreske složite u tepsiju premazanu maslinovim uljem.
Prelijte ostatkom tekuće smese i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.