Пилећи „Cordon bleu“ jе специјалитет који ће сигурно одушевити ваше укућане, али и госте.
Састојци:
- 4 пилећих филета
- бибер
- 3 кашичице вегете
- 2 кашике отопљеног путера
- 2 чена белог лука
- 100 грама прашке шунке
- 100 грама сира качкаваља сецканог на листице
- 1 кашика маслиновог уља
- 80 грама презли
- 2 кашичице пармезана
Припрема:
Пилеће филете ставите и истуците их чекићем за месо у танак одрезак. Месо побиберите и поспите са 1 кашичицом вегете.
У посуду ставите воду, 2 кашичице вегете, отопљени путер, испасирани бели лук. Загрејте до врења и кувајте неколико минута.
Припремите смесу за панирање тако што ћете помешати презлу и сир пармезан.
На пилећи филе положите листић прашке шунке, преко листић сира, пресавијте у одрезак и учврстите чачкалицама.
Припремљено месо умочите у текућу смесу, а затим у смесу за панирање. Паниране одреске сложите у тепсију премазану маслиновим уљем.
Прелијте остатком текуће смесе и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 45 минута.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.