Opšte je poznato da su paštete poslednje što treba jesti, tako da, ako ih volite, rešenje je da je ih sami napravite.
Tako što ćete koristiti proverene sastojke, sami birate njen sadržaj i začine i ono što je najbolje, dobijate paštetu po svom ukusu. Pašteta od pileće džigerice pravi se lako, a ovo je samo jedan od načina na koji to možete učiniti.
Sastojci:
- 1 kilogram pileće džigerice
- 150 grama slanine
- 1 veza peršuna
- 1 čaša vina
- 4 jajeta
- 1 tuba majoneza
- 5 kiselih krastavaca
- 1 kašika kapra
- 2 kašike senfa
- 1 cela kisela pavlaka
- sok od celog limuna
- so i biber
Priprema:
Džigericu stavite da se dinsta na prethodno isprženoj slanini. Dodajte vino, peršun, so i biber.
Dinstajte 15 minuta. Ohladite džigericu sa slaninom i usitnite u blenderu. Takođe dodajte kapar, tvrdo kuvana jaja, krastavce. Ovoj sjedinjenoj masi dodajte pavlaku, sok od limuna, senf i majonez.
Ostavite paštetu u frižider na 24 sata , kada se ohladi služite je uz tost hleb.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.