Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pašteta od pileće džigerice

Opšte je poznato da su paštete poslednje što treba jesti, tako da, ako ih volite, rešenje je da je  ih sami napravite.
Foto: Pixabay/felicia_luciana

Tako što ćete koristiti proverene sastojke, sami birate njen sadržaj i začine i ono što je najbolje, dobijate paštetu po svom ukusu. Pašteta od pileće džigerice pravi se lako, a ovo je samo jedan od načina na koji to možete učiniti.

Sastojci:
  • 1 kilogram pileće džigerice
  • 150 grama slanine
  • 1 veza peršuna
  • 1 čaša vina
  • 4 jajeta
  • 1 tuba majoneza
  • 5 kiselih krastavaca
  • 1 kašika kapra
  • 2 kašike senfa
  • 1 cela kisela pavlaka
  • sok od celog limuna
  • so i biber
Priprema:

Džigericu stavite da se dinsta na prethodno isprženoj slanini. Dodajte vino, peršun, so i biber.

Dinstajte 15 minuta. Ohladite džigericu sa slaninom  i usitnite u blenderu. Takođe dodajte kapar, tvrdo kuvana jaja, krastavce. Ovoj sjedinjenoj masi dodajte pavlaku, sok od limuna, senf i majonez.

Ostavite paštetu u frižider na 24 sata , kada se ohladi služite je uz tost hleb.

Prijatno!

Koje namirnice i jela ne smeju da se podgrevaju?

Preuzmite androidaplikaciju.