Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Паштета од пилеће џигерице

Oпште је познато да су паштете последње што треба јести, тако да, ако их волите, решење је да је  их сами направите.
Фото: Pixabay/felicia_luciana

Тако што ћете користити проверене састојке, сами бирате њен садржај и зачине и оно што је најбоље, добијате паштету по свом укусу. Паштета од пилеће џигерице прави се лако, а ово је само један од начина на који то можете учинити.

Састојци:
  • 1 килограм пилеће џигерице
  • 150 грама сланине
  • 1 веза першуна
  • 1 чаша вина
  • 4 јајета
  • 1 туба мајонеза
  • 5 киселих краставаца
  • 1 кашика капра
  • 2 кашике сенфа
  • 1 цела кисела павлака
  • сок од целог лимуна
  • со и бибер
Припрема:

Џигерицу ставите да се динста на претходно испрженој сланини. Додајте вино, першун, со и бибер.

Динстајте 15 минута. Охладите џигерицу са сланином  и уситните у блендеру. Такође додајте капар, тврдо кувана јаја, краставце. Овој сједињеној маси додајте павлаку, сок од лимуна, сенф и мајонез.

Оставите паштету у фрижидер на 24 сата , када се охлади служите је уз тост хлеб.

Пријатно!

Koje namirnice i jela ne smeju da se podgrevaju?

Преузмите андроид апликацију.