Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Домаћа пилећа паштета

Пилећа паштета је укусан, кремасти намаз од куваног или прженог пилећег меса, који се најчешће комбинује са луком, зачинима и путером или кајмаком.
Фото: Pixabay/congerdesign

Ова паштета од пилетине може да буде савршено предјело, сервирана на коктел журкама или једена самостално на препеченом хлебу или хрскавим крекерима, преноси Данас.рс.

Пилећа паштета у домаћој верзији је богатог и слојевитог укуса, који можете додатно надоградити сувим зачинима, свежим зачинским биљем, сусамом, маслинама, сушеним парадајзом или било којим другим састојцима по жељи.

У наставку погледајте рецепт за овај савршено избалансиран зачињени намаз, који је дефинитивно много здравији од верзије купљене у продавници:

Састојци:
  • 500 г пилећег меса (батаци или филе)
  • 1 главица црног лукa
  • 2-3 чена белог лука
  • 100 г путера (омекшаног)
  • 100 мл павлаке за кување
  • со и бибер по укусу
  • 1 кашичица сенфа, по укусу
  • млевена паприка, по укусу
  • по жељи першун или мајчина душица за декорацију
Припрема:

Пилеће месо кувајте у сланој води док не омекша (око 30 минута). Затим га оцедите и оставите да се мало охлади.

На мало уља пропржити ситно исецкан црни лук док не постане стакласт. Додати млевени бели лук и пржити још минут-два.

Охлађено месо, пржени лук, омекшали путер, павлаку, со, бибер и сенф (ако користите) ставите у блендер. Блендајте док не добијете глатку смесу.

По потреби додајте још соли и бибера.

Пребаците паштету у чинију, прекријте пластичном фолијом и оставите да се охлади у фрижидеру најмање два до три сата пре сервирања.

Послужите уз хлеб или крекере, украсите свежим першуном или тимијаном и уживајте.

Пријатно!

Može li povećan unos proteina biti štetan za naše telo?

Преузмите андроид апликацију.