Početna > Život i stil
Život i stil

Ove stvari nikako ne smete držati u kupatilu

Iako su kupatila veoma skučena mesta, u poređenju sa drugim prostorijama u kući, mnogi ljudi i dalje drže mnogo stvari u kupatilu. Ipak, neke stvari nikako ne bi trebalo ostavljati u ovoj prostoriji.
Foto: Pixabay/5460160

Iako koristimo mnogo predmeta za ličnu negu da bismo izgledali i osećali se dobro, to ne znači da ih treba držati u kupatilu.

U stvari, mnoge od ovih stvari ne pripadaju tamo, a neke čak mogu uticati na naše zdravlje i izgled ako ih držimo u vlažnom i vrućem okruženju.

Ovi predmeti mogu učiniti više štete nego koristi ako ih držite u blizini kade.

Nakit

Kupatilo nije pravo mesto za čuvanje nakita, čak i ako ga jednostavno skinete pre nego što se tuširate. Vlažna sredina će uzrokovati bržu oksidaciju nakita, zbog čega će izgubiti sjaj i potamniti. Ako nije čisto zlato, vaši omiljeni komadi napravljeni od različitih metala će loše reagovati na vlagu.

Peškiri

Održavanje mokrih peškira u kupatilu može biti veoma loše. Toplota i vlaga čine kupatila savršenim leglom za bakterije, a peškiri će pokupiti klice koje ćemo kasnije preneti na našu kožu. U idealnom slučaju, trebalo bi da operete peškire nakon tri upotrebe i potpuno ih osušite pre upotrebe.

Četke za šminkanje

Važno je redovno održavati četkice za šminku i pravilno ih sušiti kako biste izbegli rast bakterija. Nakon što završite sa pranjem četkica, bolje ih je čuvati na suvom mestu. Topli i vlažni vazduh u kupatilu podstiče širenje buđi i bakterija na četkama.

Parfemi

Držanje parfema u toaletu može uništiti njihovu molekularnu strukturu i izazvati kiselost. Da bi vaš omiljeni parfem duže ostao svež, pronađite mesto izvan kupatila da ga čuvate.

Žileti

Para iz tuša i nagomilana vlaga mogu zarđati oštrice brijača, što zauzvrat može oštetiti vašu kožu. Čak i ako ga nakon upotrebe pravilno očistite i osušite, držanje u vlažnom okruženju u kupatilu skratiće životni vek aparata za brijanje.

Uklonite tvrdokorne mrlje od paradajza sa odeće lako, brzo i jeftino!

Preuzmite android aplikaciju.