Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ове ствари никако не смете држати у купатилу

Иако су купатила веома скучена места, у поређењу са другим просторијама у кући, многи људи и даље држе много ствари у купатилу. Ипак, неке ствари никако не би требало остављати у овој просторији.
Фото: Pixabay/5460160

Иако користимо много предмета за личну негу да бисмо изгледали и осећали се добро, то не значи да их треба држати у купатилу.

У ствари, многе од ових ствари не припадају тамо, а неке чак могу утицати на наше здравље и изглед ако их држимо у влажном и врућем окружењу.

Ови предмети могу учинити више штете него користи ако их држите у близини каде.

Накит

Купатило није право место за чување накита, чак и ако га једноставно скинете пре него што се туширате. Влажна средина ће узроковати бржу оксидацију накита, због чега ће изгубити сјај и потамнити. Ако није чисто злато, ваши омиљени комади направљени од различитих метала ће лоше реаговати на влагу.

Пешкири

Одржавање мокрих пешкира у купатилу може бити веома лоше. Топлота и влага чине купатила савршеним леглом за бактерије, а пешкири ће покупити клице које ћемо касније пренети на нашу кожу. У идеалном случају, требало би да оперете пешкире након три употребе и потпуно их осушите пре употребе.

Четке за шминкање

Важно је редовно одржавати четкице за шминку и правилно их сушити како бисте избегли раст бактерија. Након што завршите са прањем четкица, боље их је чувати на сувом месту. Топли и влажни ваздух у купатилу подстиче ширење буђи и бактерија на четкама.

Парфеми

Држање парфема у тоалету може уништити њихову молекуларну структуру и изазвати киселост. Да би ваш омиљени парфем дуже остао свеж, пронађите место изван купатила да га чувате.

Жилети

Пара из туша и нагомилана влага могу зарђати оштрице бријача, што заузврат може оштетити вашу кожу. Чак и ако га након употребе правилно очистите и осушите, држање у влажном окружењу у купатилу скратиће животни век апарата за бријање.

Uklonite tvrdokorne mrlje od paradajza sa odeće lako, brzo i jeftino!

Преузмите андроид апликацију.