Да бисте припремили сочну и мирисну пилетину пуног укуса, не треба вам превише труда ни састојака, само мало стрпљења да се зачини и месо не би повезали у фрижидеру. Након маринирања месо се пече у рерни, а као прилог можете послужити омиљену салату, пире кромпир или карфиол или било који други прилог по жељи. Да би месо било укусно, пре додавања зачина пребришите га папирним убрусима како бисте уклонили вишак влаге и лакше добили хрскаву корицу.
Састојци:
- 8 пилећих батака
- 2 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица морске соли
- ½ кашичице млевеног црног бибера
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 и ½ кашичице димљене паприке
- ¼ кашичице чилија у праху
- 1 кашичица лука у праху
Припрема:
Помешајте зачине у чинији. Осушите батаке папирним убрусима. Ставите их у пластичну кесу која се може затворити, па прелијте уљем и додајте зачине, па затворите кесу и трљајте док се месо не обложи. Оставите у фрижидеру три сата, па извадите пола сата пре печења. Загрејте рерну на 220 степени Целзијуса. Обложите плех папиром за печење и науљите га. Ставите месо на лим за печење. Тепсију са месом ставите у загрејану рерну и пеците 40-45 минута (или дуже, у зависности од дебљине) или док унутрашња температура не буде 74 степена или више, што се проверава термометром.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.