Pileća kesadilja idealna je kada želite da provedete vreme sa porodicom. Pileća kesadilja potiče iz Meksika.
Meksička kuhinja je toliko raznovrsna, aromatična, pomalo zavodljiva čak, a opet jednostavna i prijemčiva.
Šta može biti lakše od stavljanja obilnog vrućeg fila na tortilju i preklapanja na pola? Uz kesadilju možete koristi čili sos, beli luk, korijander, sveže i sušeno bilje.
Savršena kombinacija piletine i povrća u pilećoj kesadilji, doneće vašem telu puno hranljivih materija, a vašim čulima neizmerno uživanje.
Sastojci:
- 1 kašika seckanog crvenog luka
- 1/2 šolje rendanog kačkavalj
- 500 grama seckane piletine
- 2 paradajza
- 2 kašičice svežeg seckanog peršuna
- sok od 1 limuna
- 1 konzerva kukuruza šećerca
- 1 konzerva oceđenog crvenog pasulja iz konzerve
- 2 tortilje
Priprema:
Stavite u blender sve sastojke osim tortilje. Za ovaj nadev koristite ravan nož za blendiranje kako bi tekstura nadeva bila krupnijeg sastava. Blendirajte sastojke oko 10 sekundi. Namažite gotov nadev između dve tortilje. Stavite torilje u zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 5 minuta dok ne postanu hrskave i dok sir ne počne da se topi.
Prijatno!