Pileću supu možete da pripremite na različite načine. Osnov dobre supe je ukusno i sveže pileće meso i raznovrsno povrće.
Sastojci:
- 400 grama pilećih grudi iseckanih na kockice
- 1 crni luk
- 3 šargarepe iseckane na kolutove
- 1 veći paštrnak
- 3 seckane stabljike celera
- 1 žute paprike babure
- 1 krompir
- 2 usitnjena čena belog luka
- 2 lista svežeg bosiljka
- so, biber i vegeta po ukusu
- iseckan svež peršun
Priprema:
Napunite šerpu sa 2 litra vode, te dodajte pileća belo meso. Zatim stavite na ringlu. Dok se voda zagreva iseckajte povrće.
Povrće stavite u šerpu sa piletinom da se kuva najmanje sat vremena. Kada se sve skoro skuvalo, izvadite meso i iseckajte ga na sitne komadiće pa ga vratite u supu.
Dodajte domaće rezance i svež peršun, kao i vegetu i biber i kuvajte još 15 minuta.
Poslužite toplo i uživajte maksimalno.
Prijatno!
Recept dana: Piletina sa slaninom
Preuzmite android aplikaciju.