Pene u ljutom paradajz sosu. Ovo je idealan ručak za ljubitelje ljute hrane.
Sastojci:
- 2 kašikemaslinovog ulja
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 2 čena belog luka
- 400 grama
- konzerviranog paradajza
- 200 grama pene testenine
- 1/4 kašike crvenog vinskog sirćeta
- šaka bosiljka (ili peršuna)
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i dodajte ljutu papričicu. Kad počne da tamni, umešajte beli luk i pržite sve dok blago ne promeni boju. Onda dodajte paradajz i posolite, varjačom sitneći krupnije komade. Krčkajte 15 minuta, dok u posebnom loncu punom ključale, dobro posoljene vode, kuvate testeninu. Dok se ona skuva „al dente“, sos bi trebalo da se zgusne. Ako vam deluje previše gusto, dodajte malo vode u kojoj se testenina kuvala. Umešajte sirće i začinite po ukusu. Onda ocedite pene i umešajte ih u sos. Mešajte na toploj ringli dok sos ne obloži svaki komad testenine, a onda izdelite u činije i pospite po malo maslinovog ulja po svakoj. Preko iskidajte i sveže listiće bosiljka.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.