Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Pene arabiata

Pene u ljutom paradajz sosu. Ovo je idealan ručak za ljubitelje ljute hrane.
Foto: Pixabay/Engin_Akyurt
Sastojci:
  • 2 kašikemaslinovog ulja
  • 1 kašičica tucane ljute paprike
  • 2 čena belog luka
  • 400 grama
  • konzerviranog paradajza
  • 200 grama pene testenine
  • 1/4 kašike crvenog vinskog sirćeta
  • šaka bosiljka (ili peršuna)
Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj vatri i dodajte ljutu papričicu. Kad počne da tamni, umešajte beli luk i pržite sve dok blago ne promeni boju. Onda dodajte paradajz i posolite, varjačom sitneći krupnije komade. Krčkajte 15 minuta, dok u posebnom loncu punom ključale, dobro posoljene vode, kuvate testeninu. Dok se ona skuva „al dente“, sos bi trebalo da se zgusne. Ako vam deluje previše gusto, dodajte malo vode u kojoj se testenina kuvala. Umešajte sirće i začinite po ukusu. Onda ocedite pene i umešajte ih u sos. Mešajte na toploj ringli dok sos ne obloži svaki komad testenine, a onda izdelite u činije i pospite po malo maslinovog ulja po svakoj. Preko iskidajte i sveže listiće bosiljka.

Prijatno!

Da li znate koje opasnosti nosi prekomerni unos soli?

 

Preuzmite android aplikaciju.