Ovi klasični francuski ukusni, zlaćani i savršeno hrskavi krompiri biće gotovi dok kažete keks, a toliko su ukusni da ćete ih i pojesti dok kažete keks!
Sastojci:
- 500 grama krompira (2 izdašne porcije)
- 1 kašika maslinovog ulja
- 15 grama putera
- so
- biber
- 4-5 čena belog luka
- ruzmarin
Priprema:
Krompir oljuštite, a zatim isecite na komade veličine zalogaja, debljine oko 1 cm. Ne morate da gulite mladi krompir. Stavite krompir u lonac sa slanom vodom i lagano kuvajte 8 minuta. Krompir ocedite i ostavite u cediljku nekoliko minuta da se osuši. Nemojte tresti cedilo da se ne raspadnu. Zagrejte ulje u nelepljivom tiganju i rasporedite krompir u jednom sloju. Ako je potrebno, koristite dve posude ili radite u dve serije. Posle nekoliko minuta lagano protresite tiganj da se krompir ne zalepi. Začiniti i po želji dodati beli luk i pržiti još 6-8 minuta dok krompir ne postane zlatan i hrskav. Tek kada krompir poprimi boju sa jedne strane, preokrenite ga lopaticom. Dodajte puter, ostavite da se rastopi i protresite šerpu da se otopljeni puter rasporedi. Krompir izvadite na papirni peškir da upije višak ulja i odmah poslužite.
Prijatno!
Kako se pravilno čuva pasulj? Ovo je jedini način da ne izgubi ukus
Preuzmite android aplikaciju.