Domaći hleb sa orasima lako može postati hit u vašem domu. Najbolji način da osvežite svoju trpezu je da od nečega što je dosadno i uobičajeno napravite poslasticu. Hleb je sastavni deo svakog obroka i svake trpeze, a uz malo truda on može postati i glavni deo vašeg posluženja. Čak i običan sendvič može delovati bogato i delikatesno ukoliko je hleb od kojeg je napravljen ima fantastičan ukus.
Sastojci:
- 160 mililitara mlake vode
- 2 kašičice suvog kvasca
- sok od 1 ceđene pomorandže
- 250 grama integralnog brašna
- 65 grama brašna od heljde, plus još malo za mešanje
- 1 kašičica soli
- 50 grama ljuštenih oraha, grubo iseckanih
Priprema:
U činiju miksera stavite vodu i kvasac i ostavite deset minuta, dok ne počne da penuša. Dodajte sok od pomorandže i obe vrste brašna i mešajte na niskoj brzini oko 5 minuta. Dodajte so i mešajte još 5 minuta. Dodajte orahe i još malo mešajte dok se sve ne iskombinuje.
Izručite testo na površinu poprskanu brašnom i mesite par minuta. Uobličite testo u loptu i stavite u posudu. Pokrijte folijom i ostavite na toplom mestu sat i po dok se ne duplira zapreminski. Oblikujte hleb, pokrijte folijom i ostavite da naraste još 45 minuta.
Zagrejte rernu na 220 stepeni . Stavite mali limeni tanjir sa malo vode na dno rerne. Izručite testo u pleh i oštrim nožem napravite tri dijagonalne linije na njemu.
Pecite 20-25 minuta. Ostavite da se ohladi pre posluženja.
Prijatno!
Preuzmite androidaplikaciju.