Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Domaća pileća pašteta

S obzirom na to da su paštete iz konzerve izuzetno nezdrave, domaća pašteta od piletine je idealan izbor za užinu.
Foto: Pixabay/felicia_luciana
Sastojci:
  • kašika putera glavica crvenog luka
  • 650 grama očišćenih pilećih bataka
  • tri čena belog luka
  • so
  • 100 mililitara belog vina
  • prstohvat mlevene crvene paprike
  • prstohvat bibera
  • prstohvat kari praha
  • kašika soja sosa
  • 90 grama putera
  • kašika majoneza
  • pola kašičice senfa
  • dve kašike maslinovog ulja
Priprema:

Na kašičici putera prodinstajte isečen crveni luk. Meso isecite na male komade i pomešajte ga sa lukom. Posle toga dodajte seckani beli luk, so, crvenu papriku, biber, soja sos, kari u prahu i vino. Sve dinstajte oko 40 minuta. Maslac iseći na tanke kriške i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Pomešajte ga sa mesom. Zatim stavite smesu u blender i dodajte majonez, senf, maslinovo ulje i izmiksajte. Posolite po potrebi. Dodajte paštetu u činije i prelijte tankim slojem otopljenog putera. Ostavite da odstoji u frižideru nekoliko dana. Ako imate višak paštete, možete je staviti u plastične kese ili kontejnere i zamrznuti.

Prijatno!

Recept dana: Banana „bread“ sa čokoladom

Preuzmite android aplikaciju.