S obzirom na to da su paštete iz konzerve izuzetno nezdrave, domaća pašteta od piletine je idealan izbor za užinu.
Sastojci:
- kašika putera glavica crvenog luka
- 650 grama očišćenih pilećih bataka
- tri čena belog luka
- so
- 100 mililitara belog vina
- prstohvat mlevene crvene paprike
- prstohvat bibera
- prstohvat kari praha
- kašika soja sosa
- 90 grama putera
- kašika majoneza
- pola kašičice senfa
- dve kašike maslinovog ulja
Priprema:
Na kašičici putera prodinstajte isečen crveni luk. Meso isecite na male komade i pomešajte ga sa lukom. Posle toga dodajte seckani beli luk, so, crvenu papriku, biber, soja sos, kari u prahu i vino. Sve dinstajte oko 40 minuta. Maslac iseći na tanke kriške i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Pomešajte ga sa mesom. Zatim stavite smesu u blender i dodajte majonez, senf, maslinovo ulje i izmiksajte. Posolite po potrebi. Dodajte paštetu u činije i prelijte tankim slojem otopljenog putera. Ostavite da odstoji u frižideru nekoliko dana. Ako imate višak paštete, možete je staviti u plastične kese ili kontejnere i zamrznuti.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.