Recept postoji skoro ceo vek, a popularna je širom sveta. Redovna je na meniju svih restorana koji drže do sebe. Ljudi je smatraju zdravijom i manje kaloričnom zamenom za obrok, a zbog dresinga i parmezana, Cezar salata ima priličan broj kalorija. Pa, ako želite zdraviju varijantu, izbacite dresing.
Sastojci:
- 100 grama dimljene slanine
- 200 grama belog pilećeg mesa
- 30 grama parmezana
- 2 parčeta tost hleba
- glavica zelene salate
- 2 paradajza
- sok od 1 limuna
- pavlaka
- majonez
- maslinovo ulje
- biber, so
Priprema:
Propržiti iseckanu slaninu. Na teflonu ispeći piletinu, pa iseći je trake. Hleb ispeći u tosteru iseći na kocke. Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dobijenim dresingom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.