Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Beli medaljoni

Pogledajte ovaj odličan recept za sočno i meko pileće ili ćureće meso.
Foto: Pixabay/Einladung_zum_Essen
Sastojci:
  • oko 400 grama pilećeg ili ćurećeg belog mesa
  • jedno veće jaje
  • dve pune kašike pavlake
  • povrće
  • brašno ili prezle ili brašno od spelte (bilo koje vrste)
  • ulje
  • začini po želji
Priprema:

Meso isecite na manje odreske, ne mnogo tanke, ali ni mnogo debele. Svaki odrezak istucite batom za meso. Umutite jaje sa kremom. Ako su vam jaja mala, stavite dva. Pospite povrćem i po želji dodajte još začina. U dobijenu masu ubacite isečeno meso, tako da nijedan bočni komad mesa ne viri. Ostavite meso u frižideru da odstoji najmanje dva sata, može i duže. Meso je najbolje pripremiti uveče i peći sutradan. Pripremljeno meso izvaditi i uvaljati u prezle ili brašno ili proja brašno. Pržite na ulju u zagrejanom tiganju, sa obe strane, dok ne porumeni.

Prijatno!

Razlozi zbog kojih treba da jedete ribizle

Preuzmite android aplikaciju.