Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Непотребне ствари на које родитељи бацају паре

Ово су ствари које треба да заобиђете при куповини ствари за бебу.
Фото: Pexels/ Ann H

Када беба треба да дође на свет, често маме купују све и свашта иако се то на крају испостави као нешто скроз непотребно. Ово је списак ствари које можете да заобиђете и сачувате новац:

Апарат за храну за бебе

Многе новопечене маме мисле да ће им разне машине и апарати олакшати мајчинство, па беспотребно бацају новац на то. Суштина је да вам за припрему хране за бебе не треба ништа сем шерпе и ручне гњечилице за кромпир.

Превише одеће

Бебе врло брзо прерасту своју одећу и потребна им је нова. Најбоље је не улагати пуно у те ствари, бебу ћете често пресвлачити и боље је држати се неколико једноставних „крпица“ него куповати много или још горе скупоценије, што неће бити ношено.

Практични родитељи често узимају поклоњену одећу од пријатеља и рођака те тако штеде на беспотребном расипању новца и гомилању одеће.

Стерилизатор за флашице и дуде

Да нема наивних родитеља, не би постојале ни продавнице које нуде и апарате и предмете са „измишљеном функцијом“ .

Иако се раније све сматрало ручним и доста споријим процесом, тадашњи родитељи су такође све постизали.

Није никакво мучење у питању, већ једноставно зашто не загрејати лончић са водом и тако у њега ставити флашицу или дуду? Чему компликовање и бацање пара беспотребно?

Кадица за бебу са термометром и вагом

Кадица за дете је неопходна јер се подразумева да ћете га купати. Међутим, било какви додаци сем уметка за бебу су непотребни.

Данашњи модели су све савршенији, па нуде могућност да се мери температура воде (што свакако можете учинити руком) или уграђену вагу, која је беспотребна јер дете ће свакако ићи на контролу код педијатра, који ради тај посао.

Jabuke su zdrave, ali preterivanje kod nekih ljudi može dovesti do ozbiljnih problema

Преузмите андроид апликацију.