Početna > Život i stil
Život i stil

Nepotrebne stvari na koje roditelji bacaju pare

Ovo su stvari koje treba da zaobiđete pri kupovini stvari za bebu.
Foto: Pexels/ Ann H

Kada beba treba da dođe na svet, često mame kupuju sve i svašta iako se to na kraju ispostavi kao nešto skroz nepotrebno. Ovo je spisak stvari koje možete da zaobiđete i sačuvate novac:

Aparat za hranu za bebe

Mnoge novopečene mame misle da će im razne mašine i aparati olakšati majčinstvo, pa bespotrebno bacaju novac na to. Suština je da vam za pripremu hrane za bebe ne treba ništa sem šerpe i ručne gnječilice za krompir.

Previše odeće

Bebe vrlo brzo prerastu svoju odeću i potrebna im je nova. Najbolje je ne ulagati puno u te stvari, bebu ćete često presvlačiti i bolje je držati se nekoliko jednostavnih „krpica“ nego kupovati mnogo ili još gore skupocenije, što neće biti nošeno.

Praktični roditelji često uzimaju poklonjenu odeću od prijatelja i rođaka te tako štede na bespotrebnom rasipanju novca i gomilanju odeće.

Sterilizator za flašice i dude

Da nema naivnih roditelja, ne bi postojale ni prodavnice koje nude i aparate i predmete sa „izmišljenom funkcijom“ .

Iako se ranije sve smatralo ručnim i dosta sporijim procesom, tadašnji roditelji su takođe sve postizali.

Nije nikakvo mučenje u pitanju, već jednostavno zašto ne zagrejati lončić sa vodom i tako u njega staviti flašicu ili dudu? Čemu komplikovanje i bacanje para bespotrebno?

Kadica za bebu sa termometrom i vagom

Kadica za dete je neophodna jer se podrazumeva da ćete ga kupati. Međutim, bilo kakvi dodaci sem umetka za bebu su nepotrebni.

Današnji modeli su sve savršeniji, pa nude mogućnost da se meri temperatura vode (što svakako možete učiniti rukom) ili ugrađenu vagu, koja je bespotrebna jer dete će svakako ići na kontrolu kod pedijatra, koji radi taj posao.

Jabuke su zdrave, ali preterivanje kod nekih ljudi može dovesti do ozbiljnih problema

Preuzmite android aplikaciju.