Вероватно знате да се колачи могу пећи у микроталасној пећници, али да ли сте икада покушали да у њој припремите чипс?
Да, могуће је добити савршено хрскав чипс из микроталасне, а све што треба да урадите је да следите неколико једноставних корака.
Али пре свега, ако још нисте схватили идеју чипса из микроталасне, ево зашто су одлични.
Мање је мастан, готов је за 5 минута, а вероватно вам треба и дуже да одете до продавнице, увек имате кромпир-два у остави, а зачини зависе само од ваше инспирације.
Све што вам је потребно да направите домаћи чипс је да га танко исечете – најбоље љуштилом за кромпир, намажите уљем за прскање и зачините по жељи.
Не морате гулити кору, али можете. За само 5 минута ваше хрскаве домаће грицкалице ће бити готове, а по њиховом изгледу нико не би погодио да вам чипс није изашао из фритезе.
Једино на шта треба да пазите је да кромпир иде у микроталасну у једном слоју како би се равномерно испекао. И то је све!
Послужите уз омиљени сос и једите са укусом.
Састојци за чипс у микроталасној пећници:
- 2 средња кромпира, опрана и осушена
- уље у спреју или обично уље
- со и зачини по жељи
- кечап, кајмак или други сос по жељи, за сервирање
Припрема чипса за микроталасну пећницу:
Плочу за микроталасну пећницу обложите папиром за печење. Кромпир исеците на танке кришке и ставите га на микроталасну плочу у једном слоју. Кухињском четком подмазати спрејом за кување или малом количином уља. Зачините сољу и бибером. Пеците око 5 минута или док чипс не поприми боју, али пазите да не загори. Послужите топло уз сос по жељи.
Пријатно!
Bez peglanja i bez prašine: Naprskajte zavese ovim i biće dugo sveže i čiste
Преузмите андроид апликацију.