Krompir je svestrano povrće i postoji mnogo načina da ga pripremite, a ovo korenasto povrće pruža brojne nutritivne prednosti koje pomažu vašem telu.
Ali nije svaki način na koji ih jedete zdrav. Prema nutricionistima, najzdraviji način da se jede krompir je da ostavite koru i ispečete ga. Najzdraviji način da se jede krompir je kada se peče sa korom.
Pečeni krompir ne dodaje dodatne kalorije kao onaj koji pržite u ulju. Ostavljanje kore na krompiru donosi dodatne hranljive materije, naime polovina ukupnih vlakana iz krompira potiče iz kore.
Ovo povrće je puno kalijuma, vlakana i vitamina C.
Međutim, kada se peče, ključno je paziti na prelive i premaze sa visokim sadržajem masti i kalorija kao što su puter, pavlaka i komadići slanine.
Umesto toga, prelijte ih pasuljem, salsom, čilijem, povrćem ili malo rendanog parmezana.
Napitak od borovnice za poboljšanje funkcija mozga i mršavljenje
Preuzmite android aplikaciju.