Тофу је високопротеински прехрамбени производ добијен згрушавањем протеина у сојином млеку. Тофу се може припремати пржењем на врелом уљу, печењем на роштиљу, кувањем, динстањем, а може се послужити и сиров. Уколико га још увек нисте пробали, ево одличног рецепта за оброк салату у наставку.
Састојци:
- 1 мешавина зелених салата
- 1 коцка маринираног тофу сира
- 2-3 мале паприке
- маслиново уље
- балзамико сирће
- зачини по жељи
Припрема:
Исеците паприке на кратке, танке траке. Тофу исеците на коцкице. Пропржите тофу равномерно на две кашике уља и охладите. Прелив за салату припремите тако што ћете помешати мало маслиновог уља, балзамико и зачине. Зелену салату и паприку помешати са сосом. На зелену салату распоредите комаде тофуа.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.