Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Prolećni pesto od sremuša

Sremuš, poznat i kao medveđi luk ili divlji luk je samonikla vrsta iz porodice lukova. Ima veliku hranljivu vrednost i vrlo je lekovit naročito u prvim mesecima proleća. Ovog proleća se mora naći na vašoj trpezi.
Foto: Pixabay/Couleur
Sastojci:
  • 100 grama sremuša
  • 150 mililitara maslinovo ulje
  • 60 grama oraha
  • so
Priprema:

Operite i krupnije isecite sremuš, stavite ga zajedno sa maslinovim uljem, orasima i solju u blender i pasirajte. Po želji možete dodati izrendan tvrdi sir.

Pesto je prava vitaminska bomba, puni organizam priridnim antibioticima i neprocenjivim mikroelementima. Možete ga namazati na hleb, dodati u špagete ili kao prilog uz meso. Kako god da izaberete da ga jedete sigurno je da nećete pogrešiti.

Prijatno!

Začine koje ne koristimo toliko često, a veoma su zdravi

Preuzmite android aplikaciju.