Сремуш, познат и као медвеђи лук или дивљи лук је самоникла врста из породице лукова. Има велику хранљиву вредност и врло је лековит нарочито у првим месецима пролећа. Овог пролећа се мора наћи на вашој трпези.
Састојци:
- 100 грама сремуша
- 150 милилитара маслиново уље
- 60 грама ораха
- со
Припрема:
Оперите и крупније исеците сремуш, ставите га заједно са маслиновим уљем, орасима и сољу у блендер и пасирајте. По жељи можете додати изрендан тврди сир.
Песто је права витаминска бомба, пуни организам приридним антибиотицима и непроцењивим микроелементима. Можете га намазати на хлеб, додати у шпагете или као прилог уз месо. Како год да изаберете да га једете сигурно је да нећете погрешити.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.