Greške u kuvanju su normalne i dešavaju se svima, a ponekad ih je zapravo vrlo lako ispraviti.
Pripremanje ukusnog obroka za celu porodicu ili prijatelje može biti sjajno iskustvo, a hrana pravi povod za druženje. Ali jedna greška je dovoljna da pokvari celo jelo, a greške koje mogu sve pokvariti vrebaju i u najneočekivanijim situacijama.
Naučite male trikove i izbegavajte najčešće greške u kuvanju.
Na primer, ako vam je jelo preslatko, dodajte malo sirćeta i limunovog soka, a ako je preslano dodajte komadiće krompira.
Ako vam je jelo previše začinjeno, popravite ga sa malo kreme ili jogurta.
Ako je previše kiselo, pokušajte da dodate malo slatkoće, odnosno šećera ili meda.
Ako vam je sos grudast, izmiksajte ga štapnim mikserom, a ako se desi da je testenina prepečena, propržite je u zagrejanom tiganju na maslinovom ulju.
Ako imate prekuvano povrće, koristite ga za supu ili pire.
Ako vam je tiganj izgoreo, koristite sodu bikarbonu i aluminijumsku foliju. Naime, opečenu površinu prekrijte sodom bikarbonom i dodajte vode tek toliko da dobijete pastu. Zgužvanim komadom aluminijumske folije veličine šake trljajte opečeno mesto dok ne počne da se otapa. Nakon samo nekoliko minuta ribanja, trebalo bi da vidite da se zagoreni ostaci raspadaju.
Preuzmite android aplikaciju.