Početna > Konkuriši i ti
Konkuriši i ti Primeri dobre prakse

Konkuriši i ti: Proizvodnja obuće “KS-Safety Shoes“ (VIDEO)

U Srbiji postoji praksa u kojoj država, pokrajina ili Grad dodeljuju određena sredstva ili mentorstva mladim preduzetnicima, kako bi ih motivisali i ohrabrili na pokretanje sopstvenog biznisa. Predstavljamo vam neke od primera dobre prakse koji su prijavom na javne konkurse dobili pomoć od države, te se uputili ka ostvarenju svojih snova.
Foto: Gradske info

„KS Safety shoes“ je preduzeće za proizvodnju i distribuciju zaštitne, radne i modne obuće. Radi se o porodičnom biznisu koji se preneo sa oca na sinove i traje čak 32 godine.

Oni, zapravo, proizvode namensku obuću koja na prvo mesto postavlja zdravlje i bezbednost ljudi koji je nose.

Njihova obuća nadaleko je poznata po tome što je prave obraćajući pažnju na procenu rizika prilikom obavljanja nekog posla. Izrađena je od specifičnih materijala, ima najrazličitije i zanimljive oblike, a na nogama je izuzetno lagana.

Konkuriši i ti: Tekstilna proizvodnja ”Monarh” (VIDEO)

Iz „KS Safety shoes-a“ kažu da konstantno sarađuju sa Gradom, te da su do sada dobili pomoć u više sfera, kako pri zapošljavanju novih radnika, tako i pri kupovini mašina za proizvodnju.

Ovo preduzeće deklariše se i kao Preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, što znači da su jedna od retkih firmi koja zapošljava radnike svih stepena invaliditeta.

Nakon dugogodišnjeg postojanja, za mlade preduzetnike imaju da poruče samo da se usude da krenu, a nakon tog koraka je, kako kažu, sve lakše.

 

Preuzmite android aplikaciju.