Почетна > Конкуриши и ти
Конкуриши и ти Примери добре праксе

Конкуриши и ти: Текстилна производња “Монарх“ (ВИДЕО)

У Србији постоји пракса у којој држава, покрајина или Град додељују одређена средства или менторства младим предузетницима, како би их мотивисали и охрабрили на покретање сопственог бизниса. Представљамо вам неке од примера добре праксе који су пријавом на јавне конкурсе добили помоћ од државе те се упутили ка остварењу својих снова.
Фото: Градске инфо

Д.О.О. “Монарх“ је фирма за производњу текстилних униформи и опреме за угоститељске објекте, а поред тога нуди комплетну услугу дизајна, као и штампања и везења било чега шта замислите на већ постојеће одевне комаде.

Мирослав Крстановић основао је своју компанију давне 2007. године тражећи идеалан посао у који би могао да укључи и своју мајку и сестру. Идеја је дошла спонтано, а малим корацима постепено су себи осигуравали своје место на тржишту.

Мирослав каже да је првих неколико година потребно константно улагати и бити спреман на одређену дозу жртве како бисте на крају могли безбрижно да убирате плодове свог рада.

Велика улагања са почетка, на крају су се исплатила, а као сваки озбиљан предузетник Мирослав је конкурисао на много градских, покрајинских и државних конкурса како би добио неко спонзорство.

Како су оруђа, која чине да ова производња буде надалеко позната по квалитету, веома скупа, Покрајина је помогла око набавке неких машина, а Град Нови Сад око одређених “mentoring“ програма и набавке ласерске машине за кројење.

Власник Д.О.О. “Монарх“ охрабрио је све младе предузетнике да пресеку и направе први корак ка остварењу својих снова.  Како он каже, то подразумева да немате радно време већ сте по цео дан у послу, али има и своје бенефите као што је, рецимо, то што не морате никога да питате за слободан дан када вам је неопходан.

Konkuriši i ti: Frizerski salon ”Pilipović” (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.