Почетна > Србија
Индекс Конкуриши и ти Србија

Фондација „За српски народ и државу“ расписала конкурс за доделу Годишње студентске награде за 2024. годину

Фондација „За српски народ и државу“ из Београда расписала је Јавни конкурс за Годишњу студентску награду за најбољи есеј.
Фото: Фондација „За српски народ и државу“

Циљ конкурса је да се студенти из Србије подстакну на креативно и критичко промишљање тема из области вештачке интелигенције и културе сећања.

Теме овогодишњег конкурса су:
  •  „Вештачка интелигенција и образовање у 21. веку“
  • „Култура сећања: слобода и национални идентитет“

За најбоља три рада обезбеђене су новчане награде: за прво место 170.000 динара, за друго место 100.000, а за треће место 70.000,00 динара.

Услови за пријаву на конкурс

Право учешћа на конкурсу имају студенти факултета свих усмерења на основним и мастер академским студијама из Републике Србије, Републике Српске и Црне Горе.

Потребна пратећа документација која се доставља уз есеј:

Фотокопија личне карте или пасоша (извод из читача) студента;
Уверење о студирању.
Приликом израде есеја, неопходно је испунити следећа правила:

Есеј мора да буде написан на ћириличном писму;
Есеј мора да буде израђен у Microsoft Office Word-u, фонт Times New Roman, величина фонта 12, параграф подешен са обе стране (Justified), проред између редова 1.15;
Есеј не сме да буде јавно објављиван до завршетка конкурса;
Есеј мора да садржи максимално до 3.000 речи;
Есеј мора да буде теоријски утемељен.

Рок за пријаву на конкурс

Есеј са пратећом документацијом послати електронским путем, најкасније до 10. јуна 2024. године на мејл office@fondacijasnd.rs. Пријаве радова након назначеног датума неће бити разматране.

Процес селекције

Најбољи есеји биће одабрани од стране чланова стручног жирија. Ранг листа биће објављена 25. јуна 2024. године, на сајту Фондације „За српски народ и државу“ на веб адреси office@fondacijasnd.rs.

Чланови жирија су: Никола Селаковић – министар културе у Влади Републике Србије, проф. др Данимир Мандић – Учитељски факултет Универзитета у Београду, проф. др Љиљана Марковић – Филолошки факултет Универзитета у Београду (професор у пензији), доцент др Ивана Лукнар, научни сарадник – Институт за политичке студије и проф. др Александар Растовић, научни саветник – Историјски институт Београд.

Потребну документацију можете преузети овде:

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima u Beogradu uskoro počinje – evo šta treba da znate

Преузмите андроид апликацију.