Почетна > Конкуриши и ти
Конкуриши и ти Примери добре праксе

Конкуриши и ти: Производња обуће “KS-Safety Shoes“ (ВИДЕО)

У Србији постоји пракса у којој држава, покрајина или Град додељују одређена средства или менторства младим предузетницима, како би их мотивисали и охрабрили на покретање сопственог бизниса. Представљамо вам неке од примера добре праксе који су пријавом на јавне конкурсе добили помоћ од државе, те се упутили ка остварењу својих снова.
Фото: Градске инфо

„KS Safety shoes“ је предузеће за производњу и дистрибуцију заштитне, радне и модне обуће. Ради се о породичном бизнису који се пренео са оца на синове и траје чак 32 године.

Они, заправо, производе наменску обућу која на прво место поставља здравље и безбедност људи који је носе.

Њихова обућа надалеко је позната по томе што је праве обраћајући пажњу на процену ризика приликом обављања неког посла. Израђена је од специфичних материјала, има најразличитије и занимљиве облике, а на ногама је изузетно лагана.

Konkuriši i ti: Tekstilna proizvodnja ”Monarh” (VIDEO)

Из „KS Safety shoes-а“ кажу да константно сарађују са Градом, те да су до сада добили помоћ у више сфера, како при запошљавању нових радника, тако и при куповини машина за производњу.

Ово предузеће декларише се и као Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом, што значи да су једна од ретких фирми која запошљава раднике свих степена инвалидитета.

Након дугогодишњег постојања, за младе предузетнике имају да поруче само да се усуде да крену, а након тог корака је, како кажу, све лакше.

 

Преузмите андроид апликацију.