Početna > Život i stil
Život i stil

Detoksikacija organizma prirodnim putem

Detoksikacija organizma prirodnim putem podrazumeva unošenje zdravih namirnica na zdrav, umeren način. Šta to znači? To znači da treba prihvatiti činjenicu da je detoksikacija kao takva proces vrlo složen.
Foto: Pixabay/Veganliftz

Svoje telo ne možete preobratiti na takav način da se posle nekog kraćeg perioda u potpunosti regeneriše. Medicinski je dokazano da je potrebno oko godinu dana kada se stare ćelije moraju regenerisati novim, a isto toliko je potrebno za celokupnu detoksikaciju organizma (kada se i otrovi sadržani u tkivima moraju eliminisati). Čišćenje organizma od toksina najbolje je da obavite prirodnim putem.

Detoksikacija organizma prirodnim putem štiti tvoje telo od dodatnih negativnih uticaja hemijskih sredstava i preparata.

Ono što se smatra detoksikacijom prirodnim putem podrazumeva:
Povećajte unos vlakana

Jedite puno svežeg voća i povrća i integralnih žitarica poput smeđeg pirinča. Ishrana sa malo vlakana usporava varenje, a kada nemate redovno pražnjenje creva, toksini se nakupljaju u vašem digestivnom traktu.

Foto: Pixabay/pasja1000
Ograničite unos šećera

Ishrana sa previše šećera zagađuje telo. Što više šećera konzumirate, telo proizvodi više insulina. Utiče na pankreas i podstiče umor. Nekontrolisana konzumacija šećera, osim što negativno utiče na težinu, povećava i rizik od dijabetesa.

Pijte osam čaša vode dnevno

Uklonite gazirana pića i zaslađene sokove. Voda poboljšava varenje i ublažava zatvor. Stimuliše čišćenje otpada iz tela, uključujući toksine.

Foto: Pixabay/Andip
Budite aktivni

Redovna vežba podstiče cirkulaciju, a znojenje izbacuje toksine iz tela.

Pijte zeleni čaj

Ovaj čaj je bogat antioksidansima i pomaže u oporavku oštećenih ćelija. Nekoliko šoljica dnevno pomoći će vam da održite zdravlje i očistite se od toksina. Osim ovih kvaliteta, ovaj čaj ima još jedan – stimuliše metabolizam, što je odlično ako želite da smršate nekoliko kilograma.

Foto: Pixabay/Free-Photos
Jedite organski uzgojenu hranu

Organski uzgojena hrana ima višu cenu, ali je mnogo bolja. U njegovom uzgoju nisu korišćeni nikakvi pesticidi, što ga čini mnogo zdravijim.

Najčešće fitnes greške

Preuzmite android aplikaciju.