Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Најчешће фитнес грешке

Ако већ неко време вежбате, а резултати нису видљиви, велика је вероватноћа да радите нешто погрешно. Ово су неке од честих грешака у фитнесу.
Фото: Pixabay/karabulakastan
Понављајте исте вежбе, сваки дан

Редовно вежбате, али радите увек исте вежбе које вам одговарају или трчите увек истом рутом, дан за даном? Било да вежбате да бисте остали најбољој форми, или вежбате рекреативно. Важно је да вежбате разноврсно. Осим што различитим вежбама делујете на различите групе мишића, избегавање рутине учиниће ваш тренинг забавнијим. Ако увек радите искључиво кардио вежбе, пробајте, на пример, за промену пилатес.

Фото: Pixabay/5132824
Калорије након вежбања

Након напорног тренинга, да ли се награђујете сладоледом или неким другим десертом? То што сте добро вежбали не значи да бисте требали повећати унос калорија, посебно ако вежбате да бисте изгубили неколико килограма. Наградите се понекад са неколико десерта, али свакодневно, обезбедите свом телу довољно квалитетне хране која ће вам дати енергију и која неће нанети штету вашем телу. И никако немојте да шоља топле чоколаде постане рутина након вашег тренинга!

Фото: Pixabay/dubajjo
Неправилне вежбе

Да ли мислите да сте на правом путу само зато што се знојите сваки дан? Можда. А можда и потпуно грешите. Многи фитнес тренери приметили су да људи често изводе вежбе на потпуно погрешан начин. Многи не знају како правилно користити одређене справе, са којим тежинама за вежбање и које справе је најбоље користити за постизање жељеног циља. То што редовно посећујете теретану не значи да заиста доприносите благостању свог тела. Чак и ако мислите да знате да вежбате, питајте за савет фитнес инструкторе и немојте да се устручавате.

Zašto je potrebno da primenjujemo mentalni fitnes i kako se on praktikuje

Преузмите андроид апликацију.