Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Детоксикација организма природним путем

Детоксикација организма природним путем подразумева уношење здравих намирница на здрав, умерен начин. Шта то значи? То значи да треба прихватити чињеницу да је детоксикација као таква процес врло сложен.
Фото: Pixabay/Veganliftz

Своје тело не можете преобратити на такав начин да се после неког краћег периода у потпуности регенерише. Медицински је доказано да је потребно око годину дана када се старе ћелије морају регенерисати новим, а исто толико је потребно за целокупну детоксикацију организма (када се и отрови садржани у ткивима морају елиминисати). Чишћење организма од токсина најбоље је да обавите природним путем.

Детоксикација организма природним путем штити твоје тело од додатних негативних утицаја хемијских средстава и препарата.

Оно што се сматра детоксикацијом природним путем подразумева:
Повећајте унос влакана

Једите пуно свежег воћа и поврћа и интегралних житарица попут смеђег пиринча. Исхрана са мало влакана успорава варење, а када немате редовно пражњење црева, токсини се накупљају у вашем дигестивном тракту.

Фото: Pixabay/pasja1000
Ограничите унос шећера

Исхрана са превише шећера загађује тело. Што више шећера конзумирате, тело производи више инсулина. Утиче на панкреас и подстиче умор. Неконтролисана конзумација шећера, осим што негативно утиче на тежину, повећава и ризик од дијабетеса.

Пијте осам чаша воде дневно

Уклоните газирана пића и заслађене сокове. Вода побољшава варење и ублажава затвор. Стимулише чишћење отпада из тела, укључујући токсине.

Фото: Pixabay/Andip
Будите активни

Редовна вежба подстиче циркулацију, а знојење избацује токсине из тела.

Пијте зелени чај

Овај чај је богат антиоксидансима и помаже у опоравку оштећених ћелија. Неколико шољица дневно помоћи ће вам да одржите здравље и очистите се од токсина. Осим ових квалитета, овај чај има још један – стимулише метаболизам, што је одлично ако желите да смршате неколико килограма.

Фото: Pixabay/Free-Photos
Једите органски узгојену храну

Органски узгојена храна има вишу цену, али је много боља. У његовом узгоју нису коришћени никакви пестициди, што га чини много здравијим.

Najčešće fitnes greške

Преузмите андроид апликацију.