Početna > Biznis
Biznis

Zrenjanin dobio prvi mineralni bazen

Nakon višegodišnjih neprijatnih vesti u gradu na Begeju nedavno je otvoren specifičan bazen za kupanje, čime je bar nakratko prekinut neslavni niz vesti.
Foto: Unsplash/clarktai

Konačno dobra vest kad je u pitanju voda, a građani sada mogu da uživaju u plivanju u mineralnoj vodi, u saunama i parnim kupatilima, podvodnim masažama.

Vest je u centar pažnje javnosti stavila činjenica da Zrenjanin godinama ne može u slavinama da dobije zdravu vodu za piće, ali sada se Zrenjaninci mogu kupati u čistoj, toploj i mineralizovanoj vodi. U Zrenjaninu je počeo da radi zatvoreni bazen koga je podigla novosadska firma “Minakva”. Poznati novosadski proizvođač mineralnih voda svojevremeno je privatizovao deo zrenjaninskog Kombinata “Servo Mihalj” gde se proizvodilo najviše hrane u tadašnjoj Jugoslaviji.

“Kombinat je proizvodio više hrane nego danas tri novostvorene države, Makedonija, Crna Gora i Bosna i Hercegovina zajedno.  Postojala je i vrhunska oprema, ali i dobri stručnjaci. Kombinat se raspao na delove, stručnjaci su se postepeno razilazili. Zrenjaninci imaju priliku da uživaju u blagodetima plivanja u mineralnoj vodi koja je po svom sastavu i prisustvu prirodno rastvorenog joda slična morskoj. Program koji se odnedavno primenjuje u Zrenjaninu, a duže u Evropi i celom svetu, kreiran je u Torinu. Voda u bazenu je mineralna i lekovita. Osim što je zdrava za piće, zdrava je i za telo. Osim bazena, tu su i sauna, parno kupatilo – hamam i niz drugih sdaržaja“ kaže  Danijela Dimitrijević, menadžer bazena.

Ona pojašnjava da se mineralizovana voda doprema sa dubine od 193 metra. Nakon godina bez zdrave vode za piće, širenja smrada od kafilerije, mutnog Begeja, priča o mineralnoj vodi za kupanje se koristi kao melem na ranu bolesnog Zrenjanina.

Aviokompanije se spremaju za nalet putnika ka SAD posle ukidanja zabrane

 

Preuzmite androidaplikaciju.