Почетна > Бизнис
Бизнис

Зрењанин добио први минерални базен

Након вишегодишњих непријатних вести у граду на Бегеју недавно је отворен специфичан базен за купање, чиме је бар накратко прекинут неславни низ вести.
Фото: Unsplash/clarktai

Коначно добра вест кад је у питању вода, а грађани сада могу да уживају у пливању у минералној води, у саунама и парним купатилима, подводним масажама.

Вест је у центар пажње јавности ставила чињеница да Зрењанин годинама не може у славинама да добије здраву воду за пиће, али сада се Зрењанинци могу купати у чистој, топлој и минерализованој води. У Зрењанину је почео да ради затворени базен кога је подигла новосадска фирма “Минаква”. Познати новосадски произвођач минералних вода својевремено је приватизовао део зрењанинског Комбината “Серво Михаљ” где се производило највише хране у тадашњој Југославији.

“Комбинат је производио више хране него данас три новостворене државе, Македонија, Црна Гора и Босна и Херцеговина заједно.  Постојала је и врхунска опрема, али и добри стручњаци. Комбинат се распао на делове, стручњаци су се постепено разилазили. Зрењанинци имају прилику да уживају у благодетима пливања у минералној води која је по свом саставу и присуству природно раствореног јода слична морској. Програм који се однедавно примењује у Зрењанину, а дуже у Европи и целом свету, креиран је у Торину. Вода у базену је минерална и лековита. Осим што је здрава за пиће, здрава је и за тело. Осим базена, ту су и сауна, парно купатило – хамам и низ других сдаржаја“ каже  Данијела Димитријевић, менаџер базена.

Она појашњава да се минерализована вода допрема са дубине од 193 метра. Након година без здраве воде за пиће, ширења смрада од кафилерије, мутног Бегеја, прича о минералној води за купање се користи као мелем на рану болесног Зрењанина.

Aviokompanije se spremaju za nalet putnika ka SAD posle ukidanja zabrane

 

Преузмите андроид апликацију.