Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Зашто не треба да бацате банане када добију тачкице и постану браон

Ево колико хранљивих састојака имају
Фото: Pixabay/PublicDomainPictures

Многима су банане омиљено воће, а одлично се слажу и уз овсене каше, као и уз бројне посластице.

Свима нам се десило, да када прође неко време, оне промене боју, постану браон и добију тачкице.

Неки их одмах бацају у канту, а ово је, заправо, велика грешка.

Тачкасте и браон банане одличне су за ваш имунитет и заштитиће вас и помоћи код бројних тегоба.

Богате су антиоксидантима и помажу у борби против тумора.

Једна просечна банана од 126 грама, има 110 калорија од чега 30 грама угљених хидрата. Извор су протеина, калијума и дијететских влакана. Не садрже масноће.

Оне се сматрају најздравијом опцијом када је воће у питању.

Имају импресиван витамински садржај – витамин Ц, витамин Б6, рибофлавин, фолате, нијацин, пантотенску киселину, као и још неке витамине у траговима. Такође, морамо да споменемо и минерале – фосфор, калцијум, магнезијум, манган и бакар.