Početna > Život i stil
Život i stil

Zašto ne treba da bacate banane kada dobiju tačkice i postanu braon

Evo koliko hranljivih sastojaka imaju
Foto: Pixabay/PublicDomainPictures

Mnogima su banane omiljeno voće, a odlično se slažu i uz ovsene kaše, kao i uz brojne poslastice.

Svima nam se desilo, da kada prođe neko vreme, one promene boju, postanu braon i dobiju tačkice.

Neki ih odmah bacaju u kantu, a ovo je, zapravo, velika greška.

Tačkaste i braon banane odlične su za vaš imunitet i zaštitiće vas i pomoći kod brojnih tegoba.

Bogate su antioksidantima i pomažu u borbi protiv tumora.

Jedna prosečna banana od 126 grama, ima 110 kalorija od čega 30 grama ugljenih hidrata. Izvor su proteina, kalijuma i dijetetskih vlakana. Ne sadrže masnoće.

One se smatraju najzdravijom opcijom kada je voće u pitanju.

Imaju impresivan vitaminski sadržaj – vitamin C, vitamin B6, riboflavin, folate, nijacin, pantotensku kiselinu, kao i još neke vitamine u tragovima. Takođe, moramo da spomenemo i minerale – fosfor, kalcijum, magnezijum, mangan i bakar.