U vreme sezone virusa i gripa najbolji način da ojačate imunitet je da svakodnevno pijete sok od cvekle, navode stručnjaci.
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/01/josh-millgate-Ddenqo3Fx9Y-unsplash-1-300x200.jpg)
Iako se njegov pomalo zemljani ukus neće svima svideti, sok od cvekle može se meša sa raznim voćem i tako „zamaskira“ kako bi bio ukusniji. Evo koje su njegove dobrobiti i zašto ga je dobro piti.
Ova korenasta biljka efikasna je za detoksikaciju organizma, otklanja umor i stres, a nedavna istraživanja pokazala su da je odlična i u prevenciji razvoja kancerogenih ćelija.
Sok za jačanje imuniteta:
![](https://gradskeinfo.rs/wp-content/uploads/2022/01/k15-photos-VOdONjAP_Lk-unsplash-1-300x200.jpg)
Sastojci: 1 kg cvekle, 1 kg šargarepe, 1 kg zelenih jabuka, 1 kg limuna, 1 kg meda.
Priprema:
1. Sve dobro oprati, a limun staviti u mlaku slanu vodu da se izvuče gorčina iz kore. Jabukama treba ukloniti peteljku i sredinu. Ništa od voća i povrća se ne ljušti. Sve se sjedini i izmiksuje i stavi da odstoji 24 sata.
2. Potom se procedi kroz gazu i doda med. Sok stavite u staklene flaše i držite u frižideru. Trebalo bi ga piti po 0,3 dl tri puta na dan.
Svakodnevno konzumiranje u roku od 6 meseci sprečava mnoge bolesti
Preuzmite android aplikaciju.