У време сезоне вируса и грипа најбољи начин да ојачате имунитет је да свакодневно пијете сок од цвекле, наводе стручњаци.
Иако се његов помало земљани укус неће свима свидети, сок од цвекле може се меша са разним воћем и тако „замаскира“ како би био укуснији. Ево које су његове добробити и зашто га је добро пити.
Ова коренаста биљка ефикасна је за детоксикацију организма, отклања умор и стрес, а недавна истраживања показала су да је одлична и у превенцији развоја канцерогених ћелија.
Сок за јачање имунитета:
Састојци: 1 кг цвекле, 1 кг шаргарепе, 1 кг зелених јабука, 1 кг лимуна, 1 кг меда.
Припрема:
1. Све добро опрати, а лимун ставити у млаку слану воду да се извуче горчина из коре. Јабукама треба уклонити петељку и средину. Ништа од воћа и поврћа се не љушти. Све се сједини и измиксује и стави да одстоји 24 сата.
2. Потом се процеди кроз газу и дода мед. Сок ставите у стаклене флаше и држите у фрижидеру. Требало би га пити по 0,3 дл три пута на дан.
Svakodnevno konzumiranje u roku od 6 meseci sprečava mnoge bolesti
Преузмите андроид апликацију.