Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Трикови за сочну пилетину

Печена пилетина је врло често на нешем менију, не само на породичним викенд дружењима, већ се пилетина свакодневно конзумира на нашим просторима.
Фото: Pixabay/RitaE

Интернет је преплављен рецептима и саветима како да скувате савршену пилетину. Од пуњења до савршеног времена и температуре, печење пилетине понекад изгледа као научна фантастика.

Међутим, пилетина пречесто испадне сува, а неки савети су универзални и увек се могу поштовати.

Могу се користити и савети који се користе за ћуретину.

Како добити увек сочну пилетину?

Како бисте били сигурни да је месо равномерно печено и да се не осуши, ево неколико савета за савршену пилетину:

Пилетину преполовите и сваку половину испеците посебно

Било да га печете на роштиљу, у рерни или на тигању, тако можете бити сигурни да ће се испећи много лакше и равномерније.

Одвојите делове пилетине у зависности од тога колико времена треба сваком делу да се пече

Тако да можда нећете изненадити своју породицу или госте комплетном птицом на тањиру, али можете бити сигурни да је месо укусно и кувано.

Извадите пилетину из рерне мало пре предвиђеног времена печења

Наиме, тек извађена тестера из рерне ће и даље кључати, тако да ће заправо наставити да се кува и након што је извадите и ставите на радну површину.

Било да је извадите из рерне пред крај кувања или не, у сваком случају оставите пилетину да одмори око 30 минута пре сервирања

Стручњаци саветују да избегавате да пилетину покривате алуминијумском фолијом, јер ће то омекшати кожу и заправо је препећи.

Recept dana: Ručak za 310 dinara

Преузмите андроид апликацију.