Ако сте пре неколико дана купили фину векну хлеба, али нисте успели да је поједете, немојте је бацати у смеће.
Уз овај генијални трик, хлеб ће поново бити свеж, са фином корицом и топлим окружењем.
Овај корак у почетку може изгледати застрашујуће, али без њега хлеб можда неће испасти добро. Оцедите воду из славине, топлу или хладну, и ставите хлеб испод ње.
Покушајте да га поставите тако да дно, односно исечена страна хлеба буде окренута од славине, односно испод директног млаза је врх хлеба где је тврда кора.
Ако се унутрашњост хлеба покваси, нема везе.
Загрејте рерну на 150 до 160 степени Целзијуса и ставите мокру векну хлеба на плех или директно на решетку.
Хлеб оставите да се пече шест до седам минута, у зависности од величине векне, или у случају да је хлеб превише мокар ставите у рерну на десет до дванаест минутa.
Хлеб када извадите биће споља фино хрскав, а изнутра врућ и мекан. Притисните хлеб и проверите колико је мекан.
Преузмите андроид апликацију.