Ako ste pre nekoliko dana kupili finu veknu hleba, ali niste uspeli da je pojedete, nemojte je bacati u smeće.
Uz ovaj genijalni trik, hleb će ponovo biti svež, sa finom koricom i toplim okruženjem.
Ovaj korak u početku može izgledati zastrašujuće, ali bez njega hleb možda neće ispasti dobro. Ocedite vodu iz slavine, toplu ili hladnu, i stavite hleb ispod nje.
Pokušajte da ga postavite tako da dno, odnosno isečena strana hleba bude okrenuta od slavine, odnosno ispod direktnog mlaza je vrh hleba gde je tvrda kora.
Ako se unutrašnjost hleba pokvasi, nema veze.
Zagrejte rernu na 150 do 160 stepeni Celzijusa i stavite mokru veknu hleba na pleh ili direktno na rešetku.
Hleb ostavite da se peče šest do sedam minuta, u zavisnosti od veličine vekne, ili u slučaju da je hleb previše mokar stavite u rernu na deset do dvanaest minuta.
Hleb kada izvadite biće spolja fino hrskav, a iznutra vruć i mekan. Pritisnite hleb i proverite koliko je mekan.
Preuzmite android aplikaciju.