Воће је добро за целокупан имунитет јер је богато витаминима и биљним влакнима. Међутим, неке врсте воћа пролазе кроз процесе који им одузимају битне предности. Важно је напоменити да је суво воће изузетно храњиво, али ипак најлошије за срце уколико се конзумира у великим количинама.
Један комад сушеног воћа садржи приближно исту количину хранљивих састојака као и свеже воће, али згуснуто у много мањем облику. Истраживања показују да конзумирање сувог грожђа може да снизи крвни притисак, побољша контролу шећера у крви, смањи холестерол и пружи осећај ситости.
Британски лекари упозоравају да суво воће треба јести уз главни оброк, а не као ужину. Међутим, оно такође садржи пуно шећера и калорија, а може да изазове проблеме када се уноси претерана количина.
Како би неко суво воће било још слађе и привлачније, пре сушења често се маже шећером или сирупом. Суво воће са додатком шећера назива се и кандирано воће, а могу се шећерити све врсте воћа.
Рецимо, често смо у заблуди да су јабуке здраве и када их ушећеримо, иако је доказано да додани шећер штетно делује по здравље, повећава ризик од гојазности, срчаних обољења, па чак и карцинома.
Преузмите андроид апликацију.