Ако волите поховано, увек постоји опција печења у рерни. Месо или поврће припремите на исти начин као и код пржења. На плех ставите папир за печење и пеците месо око 25 минута на 180 С.
Ако желите да смањите калорије у оброцима које припремате, а и даље лепо да једете, за почетак можете да заменити павлаку за кухање обичним јогуртом.
Уместо кромпира или тестенине, уз печено, динстано или кувано месо, увек можете да припремите поврће на пари. Најбоље је да га кувате тако да рупичасту посуду с поврћем ставите изнад посуде у којој се кува вода.
Код оваквог кувања у поврћу се задржавају храњиви састојци, а не гомилају се непотребне калорије као код пржења или печења на уљу.
Ако волите поховано увек постоји опција печења у рерни. Месо или поврће припремите на исти начин као и код пржења.
На плех ставите папир за печење и пеците месо око 25 минута на 180 С у рерни с вентилатором или на 200 С без вентилатора.
Код похованог поврћа зависи које је поврће у питању, и тако нпр. па ћете поховане патлиџане пећи 15 минута на 210 С.
У зимским салатама попут француске мајонез можете да замените куваним жуманцима умућеним с маслиновим уљем, јогуртом и кашичицом сенфа која ће домаћем сосу дати пикантну арому.
Сувим воћем можете да засладите јела и убаците га у колаче. Тако треба мање шећера. Можете га намочити, насецкати или измиксати и њиме пунити палачинке.
Ako je pilav suv, evo šta treba dodati da bi jelo bilo sočno
Преузмите андроид апликацију.