Ako volite pohovano, uvek postoji opcija pečenja u rerni. Meso ili povrće pripremite na isti način kao i kod prženja. Na pleh stavite papir za pečenje i pecite meso oko 25 minuta na 180 S.
Ako želite da smanjite kalorije u obrocima koje pripremate, a i dalje lepo da jedete, za početak možete da zameniti pavlaku za kuhanje običnim jogurtom.
Umesto krompira ili testenine, uz pečeno, dinstano ili kuvano meso, uvek možete da pripremite povrće na pari. Najbolje je da ga kuvate tako da rupičastu posudu s povrćem stavite iznad posude u kojoj se kuva voda.
Kod ovakvog kuvanja u povrću se zadržavaju hranjivi sastojci, a ne gomilaju se nepotrebne kalorije kao kod prženja ili pečenja na ulju.
Ako volite pohovano uvek postoji opcija pečenja u rerni. Meso ili povrće pripremite na isti način kao i kod prženja.
Na pleh stavite papir za pečenje i pecite meso oko 25 minuta na 180 S u rerni s ventilatorom ili na 200 S bez ventilatora.
Kod pohovanog povrća zavisi koje je povrće u pitanju, i tako npr. pa ćete pohovane patlidžane peći 15 minuta na 210 S.
U zimskim salatama poput francuske majonez možete da zamenite kuvanim žumancima umućenim s maslinovim uljem, jogurtom i kašičicom senfa koja će domaćem sosu dati pikantnu aromu.
Suvim voćem možete da zasladite jela i ubacite ga u kolače. Tako treba manje šećera. Možete ga namočiti, naseckati ili izmiksati i njime puniti palačinke.
Ako je pilav suv, evo šta treba dodati da bi jelo bilo sočno
Preuzmite android aplikaciju.