Најбољи уштипци, вероватно једно од омиљених залогаја свих генерација. Поготову најмлађих. Слани уштипци, слатки уштипци, пуњени уштипци какогод да волите да их једете тешко им је одолети.
Састојци:
- 3 јајета
- 200 милитара млека
- 200 милилитара киселе воде
- 3 кашике уља
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 кесица прашка за пециво
- 300 грама брашна
Припрема:
Одвојити беланца од жуманаца и умутити их у чврсти шам. Додати жуманца и мутити да постане пенаста маса. Додати све наведене састојке и умутити миксером. Брашно, са пецивом, додавати док тесто не буде гушће од теста за палачинке. Тесто треба да буде такве густине да може кашиком да се захвати.
У дубљу шерпу загрејати уље. Кашиком вадити тесто и спуштати у угрејано уље. Када се испржи једна страна, преокренути да и друга страна добије лепу, румену боју.
Пржене уштипке вадити на папирну салвету, да би папир упио вишак масноће. Послужити уз сир, кајмак, јогурт, млеко, нутелу…
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.