Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Уштипци

Најбољи уштипци, вероватно једно од омиљених залогаја свих генерација. Поготову најмлађих. Слани уштипци, слатки уштипци, пуњени уштипци какогод да волите да их једете тешко им је одолети.
Фото: Pixabay/isfara
Састојци:
  • 3 јајета
  • 200 милитара млека
  • 200 милилитара киселе воде
  • 3 кашике уља
  • 1 кашичица соли
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кесица прашка за пециво
  • 300 грама брашна
Припрема:

Одвојити беланца од жуманаца и умутити их у чврсти шам. Додати жуманца и мутити да постане пенаста маса. Додати све наведене састојке и умутити миксером. Брашно, са пецивом, додавати док тесто не буде гушће од теста за палачинке. Тесто треба да буде такве густине да може кашиком да се захвати.
У дубљу шерпу загрејати уље. Кашиком вадити тесто и спуштати у угрејано уље. Када се испржи једна страна, преокренути да и друга страна добије лепу, румену боју.
Пржене уштипке вадити на папирну салвету, да би папир упио вишак масноће. Послужити уз сир, кајмак, јогурт, млеко, нутелу…

Пријатно!

Koje tačno ugljene hidrate možete jesti ako ste na dijeti?

Преузмите андроид апликацију.